Akadálymentesített nézet

Városi Családsegítő és Gondozási Központ
Százhalombatta

A Városi Családsegítő és Gondozási Központ Nappali Ellátásának, Szociális Étkeztetésének és a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat járványügyi megelőző tevékenységei

2020.09.02. 13:36

A Városi Családsegítő és Gondozási Központ Nappali Ellátásának, Szociális Étkeztetésének és a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat járványügyi megelőző tevékenységei

 

A Szociális Alapszolgáltatások tekintetében az alábbi preventív intézkedéseket hoztuk meg:

-        Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személyek látogathatják.

-        A szolgálatok munkatársai fokozott figyelmet fordítanak az ügyfelek egészségügyi állapotváltozására.

-        A munkatársak fokozottan figyelik az igénybevevők esetében a tünetek megjelenését.

-        Az alapvető higiéniai szabályok fokozott betartása és betartatása szükséges az igénybevevők és a munkatársak körében egyaránt.

-        Az intézmény bejáratánál kézfertőtlenítő kihelyezésre került, melynek használata belépéskor mindenki számára kötelező.

-         Az intézménybe való belépéskor testhőmérséklet ellenőrzés történik, megemelkedett testhőmérséklet esetén az intézménybe nem lehet belépni.

-        A szájmaszk használata kötelező az intézmény területén.

-        Az ügyfeleket belépéskor nyilatkoztatjuk egészségi állapotukról és arra vonatkozóan, hogy az elmúlt időszakban került-e járványügyi szempontból kockázatot jelentő személlyel kapcsolatba.

-        Kézmosási- és fertőtlenítési lehetőségek biztosítva vannak, a helyes kézmosás folyamatát segítő plakát, piktogram a kézmosó felett jól látható helyen elhelyezésre kerültek.

-        Kézmosás esetén a folyékony szappan és a papírtörlők rendelkezésre állnak.

-        Az intézmény fertőtlenítő takarítása (beleértve kilincsek, villanykapcsolók, karfák, kárpitok, irodabútorok, csaptelepek, étkezőasztalok) folyamatosan, naponta több alkalommal történik.

-        Az intézmény helyiségei, különösen az ügyfelek fogadására szolgáló helyiségek, naponta több alkalommal átszellőztetésre kerülnek.

 

-        A szolgáltatásokat igénybevevő személyek lehetőség szerint előre egyeztetett időpontban keresik fel az intézményt, egyéb esetben – helyben étkezők számára is - a 1,5-2 méteres védőtávolságot biztosítjuk.

-        A bejáratnál a szolgáltatás rendje és a szükséges elérhetőségek kihelyezésre kerültek.

 

Az Intézmény izolációs tervvel rendelkezik, melyről a dolgozók szóban tájékoztatást kaptak.