Akadálymentesített nézet

Városi Családsegítő és Gondozási Központ
Százhalombatta

Bölcsődei intézkedések járványügyi készültségi időszak alatt

2020.09.02. 13:43

 Gyermekek fogadása a járványügyi készültségi időszak alatt    

Továbbra is fokozottan be kell tartani a közegészségügyi-járványügyi szabályokat, de emellett a bölcsődei nevelés-gondozás alapelveit is szem előtt tartva biztosítani szeretnénk a szeretetteljes nevelés-gondozást. Mindezek mellett tekintettel kell lenni a bölcsődébe járó gyermekek és dolgozó munkatársaink egészségének védelmére is, ezért kérem a kedves szülőket /hozzátartozókat, hogy tartsák be az alábbi szabályokat :

ñ  A bölcsődét kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja ( amennyiben gyermeküknél Covid-19 vírusfertőzésre utaló tüneteket észlelnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról) . A szülő köteles a bölcsődét értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés esete áll fenn. A bölcsődei ellátást újra csak orvosi igazolás bemutatásával kezdheti meg.

ñ  A gyermek lehetőleg 1 kísérővel érkezzen a bölcsődébe.

ñ A szülő/hozzátartozó az intézmény területén csak szájmaszkban tartózkodhat, illetve a lábzsák használata is kötelező

ñ Használják a kihelyezett fertőtlenítőszereket: szülő/hozzátartozó – gyermek

ñ Tartsanak megfelelő távolságot (1.5 – 2 m) egymástól

ñ A fürdőszobákba belépni tilos! A gyermekeket a kisgyermeknevelők az öltöző ajtajában veszik át.

ñ  Kérem a kedves szülőket, hogy a gyermek számára hozott átmeneti tárgyat(kendő-pelenka) minden nap mossák ki, A szekrényekben csak minimális ruházatot tároljanak.

ñ A családlátogatás ebben az időszakban online formában fog megvalósulni ( kivétel, ha a kisgyermeknevelő problémát észlel.

Amennyiben a gyermeken náthás tüneteket, köhögést, hőemelkedést észlelünk, a gyermeket azonnal elkülönítjük, és a szülőt értesítjük a gyermek hazabocsátása érdekében.